Altijd gelukkig op je werk? Dat bestaat niet

Facebook
Twitter
LinkedIn

19.09.2022 – Altijd gelukkig zijn op je werk bestaat niet. Ieder mens zal tegenvallers ervaren die leiden tot een off-day, of zelfs tot een langere periode waarin je geen geluk op je werk ervaart. Sparkey gelooft dat deze periode kan bijdragen om daarna wel weer geluk te ervaren op de werkvloer. Onze visie is dat werk voldoende geluksmomenten moet bieden. En gelukkig zijn wij hierin niet de enige.

 

De term werkgeluk is een populair begrip in HR-land. Aandacht voor werkgeluk betekent het welzijn van de medewerker vooropstellen. Hoewel de insteek om werkgeluk te bevorderen een goed idee is, vragen wij ons af of deze term voldoende de lading dekt. Volgens psychiater en filosoof Damiaan Denys is geluk een bijvangst, maar nooit een doel op zich. En is het realistisch om altijd gelukkig te zijn? Wat betekent werkgeluk als medewerkers een dag of een periode geen geluk ervaren? Hoe bied je daar als werkgever ruimte aan?

Volgens Marcia Goddard, neurowetenschapper en HR professional mogen we de ruimte bieden aan het gevoel dat het oké is om niet gelukkig te zijn. We zijn gewend om te streven naar geluk, maar geluk is een externe factor: het komt van buitenaf. Zij pleit daarom ook om te streven naar werk contentment. Een gevoel dat van binnenuit komt. Een staat waarin medewerkers in hun kracht staan, hun grenzen kennen en aangeven en tegen een stootje kunnen.

De heilige graal voor werkgeluk zijn volgens ons ook geen trucjes zoals een voetbaltafel, dartbord of gym in het kantoorpand. Natuurlijk helpen deze facetten je prettig te voelen op je werkplek en om de tevredenheid te verhogen. Maar zo’n voetbaltafel of dartbord zorgen niet voor weerbaarheid van medewerkers. Wat dan wel?

Wij geloven dat werkgeluk een abstract begrip is dat voor elke medewerker iets anders betekent. Daarom vinden wij het belangrijk om zo’n begrip als een ui af te pellen om te ontdekken wat het voor alle medewerkers concreet betekent. Met deze inzichten kun je als organisatie voortborduren en aan de behoeften van de medewerkers voldoen. Zo ondersteun je ze in hun geluksmomenten en krijgt jouw beleid een duurzaam karakter.

Ben jij benieuwd wat werkgeluk in jouw organisatie betekent? En wat je kunt doen om meer geluksmomenten te creëren bij jouw medewerkers? Neem dan contact met ons op.

 

 

Andere nieuwsberichten

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Vind jouw perfecte match: Je wilt niet zomaar mensen aannemen, maar een collega die bij het DNA van jouw organisatie past

• Employerbranding

• HR-campagne

• EVP

• employeevalueproposition

Wat ervaren jouw werknemers: Jij als werkgever wil ook meer, in de vorm van een werknemer die eigenaarschap toont en net die extra stap zet

•  medewerkersbelevings-onderzoek

• cultuurbelevingindekaart

• organisatieveranderingen

Breng alles in kaart: Hoe hard je ook werkt aan een optimale bedrijfscultuur: soms lopen de dingen even niet zoals je wilt

• verzuimvraagstukken

• ambassadeursschap

Wat leeft er in HR: We doen onderzoek onder verschillende HR doelgroepen, zoals medewerkers, werkgevers of HR professionals

• trendonderzoek

• hr-onderzoek

Benieuwd naar wat Sparkey voor jouw bedrijf kan betekenen?

Bel 020 589 8383 of stuur een mailtje naar contact@sparkey.nl

Wij helpen je graag!