EigenaarschapScan: de sleutel tot succes binnen organisaties

Facebook
Twitter
LinkedIn
“Wij hebben de EigenaarschapScan en werkbelevingsonderzoek gedaan met Motivaction: wat betreft meedenken springt Motivaction er echt bovenuit. Zo’n mate van ontzorgen heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik had ineens gereserveerde tijd over.”
Roos van der Burg, HR Manager bij Bergschenhoek Groep B.V.

 

 

Organisaties willen in alle opzichten succesvol zijn en met bevlogen personeel iets moois neerzetten. Het is daarvoor belangrijk om tevreden, gezonde en gemotiveerde medewerkers te hebben die wendbaar en flexibel zijn. Medewerkers die positieve energie en zelfvertrouwen uitstralen, die verantwoordelijkheid in hun werk laten zien en net dat beetje extra geven. Kortom: medewerkers die eigenaarschap tonen! Het stimuleren van eigenaarschap vereist een nieuwe aanpak van leidinggevenden. Welke? Dat wordt duidelijk in onze EigenaarschapScan.

 

Met dit instrument tonen we aan hoe en in welke mate er eigenaarschap is binnen de organisatie. Voelen werknemers de eagerness en verantwoordelijkheid om het beste uit zichzelf te halen? En maakt de organisatie dat ook mogelijk voor hen? Waar liggen verbeterpunten als het gaat om eigenaarschap? Het uiteindelijke doel is om input te krijgen om de performance van de medewerker en daarmee de organisatie tot een hoger plan te tillen.

 

De scan is ontwikkeld op basis van deskresearch en kwantitatief onderzoek naar het begrip eigenaarschap. Dit onderzoek heeft Motivaction uitgevoerd in samenwerking met Performance Matters.

Waar gaat eigenaarschap over?

Eigenaarschap is een breed begrip, maar voor ons heeft het vooral te maken met verantwoordelijkheid nemen, verantwoordelijkheid krijgen, afspraken maken, nakomen en echt een bijdrage aan de organisatie leveren. Voelt de medewerker zich ‘eigenaar’ in de rol die hij heeft in de organisatie en laat hij dit zien in de dagelijkse praktijk? Leidt dit tot de resultaten die verwacht worden en er toe doen?

Neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid? Wordt er goed samengewerkt? Zijn werknemers oplossingsgericht? Worden medewerkers gestimuleerd in hun werk? De scan geeft direct inzicht in de punten die voor jou of jouw team verbeterd kunnen worden. Waar liggen mogelijke actiepunten? Er worden suggesties gedaan om concreet met het verbeterpunt aan de slag te gaan.

 

EigenaarschapScan

 

Hoe werkt het?

Het duurt ongeveer 5 minuten om de scan in te vullen. Er zijn twee manieren om deze te gebruiken:

  • Als individuele werknemer, waarbij je een individuele terugkoppeling krijgt en als organisatie, waarbij je een analyse op organisatie- of teamniveau teruggekoppeld krijgt. Daarnaast is het mogelijk om een onderzoek naar eigenaarschap op maat te laten uitvoeren.
  • In beide gevallen is anonimiteit van medewerkers gewaarborgd. Je geeft aan of je de resultaten wilt ontvangen door middel van het invullen van je emailadres. Jij bent de enige die de resultaten ziet. Ook werkgevers, (HR-)managers, directeuren of leidinggevenden kunnen hun werknemers via onze tool verzoeken de scan in te vullen. Dit is eenvoudig en volledig zelfstandig uit te voeren. We leiden je door alle stappen heen, tot je uiteindeljk de resultaten per afdeling of van de hele organisatie ontvangt.

Wat levert het op voor jouw organisatie?

Een individuele werknemer krijgt na het invullen van de scan een persoonlijke terugkoppeling in de vorm van een PDF-bestand. Per factor is te zien wat de score van de werknemer is ten opzichte van een landelijk gemiddelde en op welke wijze hij of zij belangrijke aspecten kan aanpassen in het werk of in de organisatie.

 

De uitkomst van de EigenaarschapScan op organisatie- of teamniveau is een ‘foto’ van de organisatie met een score voor eigenaarschap afgezet tegen een landelijk gemiddelde. In een rapport wordt duidelijk op welke factoren verbetering mogelijk is om de mate van eigenaarschap te verhogen binnen de organisatie. Daarnaast wordt een tabellenoverzicht in Excel opgeleverd met de scores per factor.

 

Onderzoek naar eigenaarschap onder de Nederlandse beroepsbevolking

Motivaction heeft onderzoek gedaan naar eigenaarschap onder de Nederlandse beroepsbevolking. Klik hier voor meer informatie over de Eigenaarschapsscan of neem contact op.

Andere nieuwsberichten

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Vind jouw perfecte match: Je wilt niet zomaar mensen aannemen, maar een collega die bij het DNA van jouw organisatie past

• Employerbranding

• HR-campagne

• EVP

• employeevalueproposition

Wat ervaren jouw werknemers: Jij als werkgever wil ook meer, in de vorm van een werknemer die eigenaarschap toont en net die extra stap zet

•  medewerkersbelevings-onderzoek

• cultuurbelevingindekaart

• organisatieveranderingen

Breng alles in kaart: Hoe hard je ook werkt aan een optimale bedrijfscultuur: soms lopen de dingen even niet zoals je wilt

• verzuimvraagstukken

• ambassadeursschap

Wat leeft er in HR: We doen onderzoek onder verschillende HR doelgroepen, zoals medewerkers, werkgevers of HR professionals

• trendonderzoek

• hr-onderzoek

Benieuwd naar wat Sparkey voor jouw bedrijf kan betekenen?

Bel 020 589 8383 of stuur een mailtje naar contact@sparkey.nl

Wij helpen je graag!